Održan Gartner 2023 Symposium

admin

4.11. – 7.11.2023. Barcelona, Španjolska

Gartnerov simpozij godišnji je događaj koji organizira Gartner, vodeća istraživačka i savjetodavna tvrtka.

Svrha Gartnerovog simpozija je okupiti IT i poslovne lidere iz cijelog svijeta kako bi istražili i raspravljali o najnovijim trendovima, tehnologijama i strategijama u području informacijske tehnologije. Događaj obično uključuje glavne prezentacije, radionice i mogućnosti umrežavanja, pružajući platformu za sudionike da steknu uvide, razmijene znanje i surađuju na pitanjima relevantnim za njihove organizacije.
Služi kao forum za misaono vodstvo, poticanje inovacija i pomaganje liderima u donošenju informiranih odluka u neprestanom razvoju tehnologije i poslovanja. Imajte na umu da su detalji događaja možda evoluirali od mog posljednjeg ažuriranja, stoga je preporučljivo provjeriti najnovije informacije tvrtke Gartner za najtočnije detalje.

I ove godine, na simpoziju su sudjelovali i neki od naših regionalnih klijenata, a za detalje i kratki osvrt konferencije, upućujemo na službene Gartner materijale:

Kao golema razorna sila, generativna umjetna inteligencija predstavlja i prilike i prijetnje za gotovo svaku organizaciju. Dok se naš odnos s umjetnom inteligencijom razvija od alata do suigrača, Gartnerova starija direktorica analitičarka Gabriela Vogel i istaknuta potpredsjednica analitičara Mary Mesaglio istražile su kako mi oblikujemo AI i AI oblikuje nas.


Kako odjeli izvan IT-a preuzimaju više vlasništva nad digitalnom isporukom, očekivanja CxO od CIO-ova se mijenjaju. Daniel Sánchez Reina, potpredsjednik analitičara Gartnera, otkrio je što, u ovom okruženju, spada u planove CIO-a za sljedećih 18 mjeseci i kako mogu promijeniti svoja očekivanja za svoju ulogu i organizaciju.


Poremećaji su temeljni pomaci koji stvaraju trajnu promjenu koja traje osim ako je ne poremeti nešto drugo. CIO-ovi moraju prihvatiti ideju da će se poremećaji nastaviti i postati sve češći. U ovoj prezentaciji Daryl Plummer, istaknuti potpredsjednik analitičara Gartnera, ispituje sedam poremećaja koji su bliži nego što mislite — i trebali bi biti na strateškom radaru svakog CIO-a.


Dinamika C-rola može stvoriti ili uništiti poduzeće. Sposobnost izvršnog tima da surađuje kada je to potrebno, istovremeno dopuštajući pojedinačnim vođama da iskoriste svoje snage, ključna je. U ovoj sesiji, istaknuta potpredsjednica analitičara Gartnera Tina Nunno otkrila je rezultate novog istraživanja izravnih izvještaja izvršnih direktora iz više od 140 poduzeća diljem svijeta kako bi ilustrirala što informira poduzeća s visokim učinkom.


Tekst i slike preuzeti s www.gartner.com.